Jedan o čekanju

U pola sedam na stanici vlaka stajao je dječak. U tamno plavom kaputiću čekao je da krene na put. S druge strane pruge, u bež haljinici i najlonkama na srca, stajala je djevojčica rumenih obraza i tamno plavih uvojaka. Čekala je da dođe vlak.

Čekanje.
Čekanje je iluzija o budućnosti. Čekamo da dođe vlak, da nam krene život, da zaradimo novce i pronađemo ljubav. U našem sada čekanje ne igra preveliku ulogu, a ako igra znači da hrlimo živjeti u budućnosti koja će jednom postati sada. 

U pola sedam na stanici vlaka stajao je muškarac u tamno plavom odijelu. Čekao je da krene na put. S druge strane pruge, u haljini bež boje, stajala je žena rumenih obraza i tamno plavih uvojaka, čekajući da dođe vlak.

Čekanje. 
Proći će nam život pred očima jer smo previše čekali, a da nećemo ni znati. Čekanje je iluzija vremena i budućnosti, a budućnost kao takva ne postoji. Sve što imamo je sada, a tratimo ga na čekanje vlaka kako bi krenuli na put. Krenuli u život. 
Što ako vlak nikada ne dođe, a život zaista prođe bez da smo primjetili?

Ja sam prestala čekati. Moj vlak se stalno kreće, stajala ja na stanici ili ne. I ako stojim, rađe ću stajati promatrajući zelenilo, dječaka u tamno plavom kaputiću i muškarca s druge strane pruge. Osjetiti ću uvijke kako lete na vjetru i dodiruju mi rumene obraze. Ovo putovanje zvano život ne želim propustiti čekajući. Jer što ako ono što čekam nikada ne dođe, a moj život prođe u trenu? 
Ispast će da nisam uopće živjela, a živjeti želim. 

U pola sedam na stanici vlaka stajao je starčić sa štapom u tamno plavom kaputu. Čekao je da krene na put. S druge strane pruge, u bež kompletiću, stajala je starica sa prosjedom punđom, čekajući da dođe vlak.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s