Kultura ambalaže koja prezire sadržaj

Petak ujutro, doslovno blejim u svoj odraz u ogledalu. U par poteza nanosim puder i ostatak fasade na svoje lice, koje je i bez toga izgledalo sasvim okej i izlazim iz stana. Badalićeva, čekam tramvaj, promatram ljude oko sebe. Mislim da sam u tom trenu skupa sa dvoje starčića preko ceste ispred Trešnje, bila jedina koja je gledala svijet oko sebe, a da to nije bilo na ekranu. Ulazim u dvanaesticu kao i nekolicina svijeta što su stajali na stanici, smjer centar. Šetuckam Ilicom, čovjek jedan ljepši od drugoga. Zavirujem u dućane, komad na komadu ne zna se koji bih prije kupila. Ovdje ću sada stati i osvrnuti se. – Svi volimo kada nam je oku lijepo, ali što se krije iza tih naših fasada koje ponosno nosamo uokolo? Izlazim iz dućana, momak u prolazu mi namiguje. Kako simpatično, mislim si u sebi. Druga misao, baš me zanima dal’ bi namignuo onoj meni od jutros, što je ogoljela, bez fasade, stajala pred ogledalom? Govorim samoj sebi: “Zujiš Manuela, prvi dojam je bitan.” Zadržala sam ovu posljednju misao u glavi do kraja dana. Nakon prevrtanja iste po glavi milijun puta mogu reći : da, prvi dojam je bitan.

ALI

Želim vidjeti ljude zbog onoga tko zaista jesu, ne zbog maske ili fasade. Isto želim zauzvrat. Želim ti biti lijepa i onako raščupana, ogoljela u sedam ujutro, zbog načina na koji zračim. Želim slušati ljude zbog onoga što govore, a ne ih mjeriti po tome što su obukli na pozornicu. Isto želim zauzvrat. U ovom svijetu influencera, želim naletjeti na one koji inspiriraju, a ne one koji kopiraju. Ne pobijam važnost ambalaže u današnjem svijetu, ali govno zapakirano u najljepši celofan je i dalje govno.

44323461_2184591628242124_2006927660667633664_n

U ovom svijetu ambalaža i dalje želim prijatelje koji su tu zbog mojih loših šala i čudnog ukusa za muziku, čovjeka koji voli moju pamet koliko i izgled, ako ne i više. Jednoga dana, svadbu koja pršti ljubavlju, a ne kazališni scenarij. I iste one prijatelje s početka da se pozdrave sa mnom zbog mene, a ne zato da budu viđeni na još jednoj predstavi.

Zapamtite, sadržaj će uvijek biti važniji od ambalaže, a od lošeg vina, makar bilo u najljepšoj butelji, drugi dan će vas boljeti glava. Tako je i s celofanom i ostalim…

Untitled-1

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s