The last one about… letting go.

Bilo je tu pisama njemu, a u njima previše stvari koje nismo rekli. Koliko god ja pisala tebi, pa i sebi, o srcima… mom i tvom, se ne raspravlja. I iako je ljubav stvorena baš za nas, nas ponekad ne činimo oni mi za koje smo mislili da trebaju. I nije bitno dal ti ego tripuje, zaista nije, dok god znaš da imaš izbor i da ti vladaš njime, a ne on tobom. Tvoj izbor trebao bi biti zahvalnost, na prijeđenim koracima, na avionima koji su proletjeli, a nikada se nisu zaustavili. Stoga sam odlučila da sanjam svoje snove i živim svoj život. Dala sam si dopuštenje da zaboravim onu priču i onu ružu i da jednostavo otpustim.

Naravno da sam se uvjeravala da je teško. Da ja to ne mogu, da ja to trebam. Istina je da upravo to trebam, otpuštanje. Jer koliko god mi ne htjeli pustiti kad tad ćemo morati. Prava stvar nije teška, prava ljubav nisu leptirići u trbuhu, već totalna jasnoća i smirenost. Kada to shvatimo, pojam ljubavi, pojam pravih stvari nam dobije drugo značenje. Značenje ispunjenosti. A meni, nit mi je bilo šta jasno, nit sam bila smirena ni ispunjena. Tragala sam u beznađima, više zapravo lutala. Čekala sam, a nisam znala što čekam. Pa sam odlučila, da koliko god se tome protivila, da jedina stvar koju mogu učiniti je pustiti.

Smirenost. Tada je nastupila smirenost. Ruku na srce još mi nije jasno, ali barem više ne lutam. Ispunjavam se malo po malo, pa će i jasnoća doći jednom. A najljepše od svega je što se ne zamaram više. Ne zamaram se nebitnim stvarima, onime što je moglo biti i onime što bi trebalo biti… Vjerujem da je to zapravo početak jasnoće. Otpuštanje.

Potrebno je pustiti neke stvari, iz jednostavnog razloga, jer su preteške. Pusti ih i otpusti. Utezi na gležnjevima nam baš i ne služe…

p.s. you have to constantly remind yourself to let go, until you finally do… xoxo

“The truth is, unless you let go, unless you forgive yourself, unless you forgive the situation, unless you realize that the situation is over, you cannot move forward.” ― Steve Maraboli

Untitled-1

Oglasi

5 thoughts on “The last one about… letting go.

  1. pokretanje kaže:

    Citajuci ovaj post preplavile su me neke emotivne situacije iz proslosti i mogu se sloziti s tobom da na koncu kad s odmakom pogledamo neke stvari i situacije najbolja opcija bude upravo otpustanje. Nekad je lako za reci, a teze za napraviti.. ali trebamo jednostavno nastojati..dan po dan :). Udahnuti i odpuhnuti i otpustiti..

    Liked by 1 person

  2. Knjiga inspiracija kaže:

    Tema o otpuštanju! Zakon! To je toliko sveprisutna tema i toliko jednostavna za reći i razumjeti, a opet uporno ponavljamo neotpuštanje, barem sam to zamijetila kod sebe. Kao što si i sama citirala – moraš se konstantno podsjećati na to dok u konačnici zaista ne otpustiš, jer se yo lako zaboravi. Meni je tek sasvim nedavno počeo dolaziti osjećaj što bi to značilo … tek nedavno sam počela otpuštati stvari iz daleke prošlosti, za početak.

    Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s