Najbolja verzija „sebe“ (Čudne ljubavi)

Svaki naš odnos utječe na svojevrsnu verziju nas samih. Možemo proplakati rijeke za raznim ljudima, napisati stranice o njima i proći brda i doline za njima. No, daleko su nam najposebnije one osobe o kojima nismo zaluđeno pisali, već su iz nas izvlačili motivirajuće riječi. Najposebnije su one radi kojih nismo plakali, nego smo htjeli ostati jaki. Najdraži su nam oni s kojima prolazimo kilometre unutar sebe, umjesto da nabijamo milje gazeći za njima.

Neke veze dugo traju. Pri čemu mislim na dublje značenje riječi veza. Odnos. Povezanost. Povezanost zbog koje živiš, razmišljaš, gledaš, slušaš. Hiperbolizacija – obvezna jer pokušavam u tom nečemu naglasiti da zapravo nije poanta u ovisnosti o toj povezanosti. Nije ona ta zbog koje se neke akcije uopće događaju, ona je ta zbog koje se MI (stavljam naglasak na SEBE; MENE; TEBE odn. na ono „JA“ jer bez moje; tvoje; svoje volje nema nikakve akcije) odlučujemo izvesti akcije na najbolji mogući način, pritom gradeći sebe.

Povezanosti, ljubavi zaista jesu čudne. Svaka je na svoj način, svaka je obojena svojom bojom. Očituju se u različitim stvarima, različitim bojama, a u suštini imaju istu namjenu i ishod. Čine da se dvoje ljudi zatečeni u tom odnosu osjećaju najbolje, ili bi barem tako trebalo biti. Iako joj, ponekad, zatečeni (u pravom smislu riječi) u toj našoj povezanosti ne vidimo niti namjenu ni ishod. Ne vidimo definiciju stvari, a to nam kao ljudskim bićima pada teško jer sve što nije definirano, ma koliko nas to dobrima činilo, nije dovoljno dobro jer nije definirano. Tako nekako.

Čudne su stvari što spajaju ljude. Čudna je stvar ta ljubav. Neke su jako blizu, neke pak daleko, dok druge lutaju negdje u graničnim područjima između jedne i druge. Nekad poželim imati samo jednu, onu blizu (onu definiranu). Ali onda shvatim, da daleko od očiju, daleko od srca, teorija baš i ne drži vodu. Barem ne u pravim stvarima. Kako znati što je prava stvar? Lijepo, kada u određenom trenutku prepoznaš da si najbolja verzija sebe zbog nekoga ili nečega, taj netko ili nešto je prava stvar za tebe. Zapravo veoma lako, međutim pogubimo se putem. Tražimo izgovore, tražimo najbližu vrstu „ljubavi“ unatoč tome što nas ne čini najboljom verzijom sebe. I da, ponekad pustim suzu, i krene mi sve u glavi nizbrdo, ali imam ja to jedno nešto koje me svaki puta, kada misli zalutaju na krivu stranu, pretvori u najbolju verziju mene. Obožavam to svoje nešto, nešto daleko, nešto strano, nešto čudo. Čudna ljubav, ali nikada toliko daleka da bude zauvijek izgubljena.

I da, polako upoznajem najbolju verziju sebe.

Untitled-1

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s